Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Άγραφα: Ευχαριστήρια επιστολή του δημάρχου στους συμμετέχοντες αιμοδότες – “82 πρεσβευτές ζωής”

Με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) επισκέφτηκαν από το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου έως και την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου τον Δήμο Αγράφων.

Έμπειρο επιστημονικό και ιατρικό προσωπικό εξέτασε σχεδόν 350 κατοίκους των χωριών ενώ πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1000 εξετάσεις όλων των ειδικοτήτων. Παράλληλα, μεγάλη ήταν και η προσέλευση των δημοτών στην υπερσύγχρονη Μονάδα Αιμοληψίας προσφέροντας 82 φιάλες αίματος στην Τράπεζα Αίματος που υπάρχει στο Αττικό Νοσοκομείο για τους πρώην Δήμους Απεραντίων και Ασπροποτάμου.

Ο δήμαρχος Αγράφων κ. Καρδαμπίκης ευχαριστεί με επιστολή του όσους ευαισθητοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα. Αναλυτικά, η ευχαριστήρια επιστολή του κ. Καρδαμπίκη:

Από το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου έως και την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκαν τον Δήμο Αγράφων με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ), στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Έμπειρο επιστημονικό και ιατρικό προσωπικό εξέτασε σχεδόν 350 κατοίκους των χωριών μας ενώ πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1000 εξετάσεις όλων των ειδικοτήτων.

Συγκινητική όμως ήταν και η προσέλευση των δημοτών μας στην υπερσύγχρονη Μονάδα Αιμοληψίας, αγκαλιάζοντας τη δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας και προσφέροντας 82 φιάλες αίματος στην Τράπεζα Αίματος που υπάρχει στο Αττικό Νοσοκομείο για τους πρώην ΔήμουςΑπεραντίων και Ασπροποτάμου προκειμένου να προσφερθούν σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ευαισθητοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα και ευελπιστούμε αυτή η πολύτιμη και έμπρακτη κίνηση αγάπης, ζωής και αλληλεγγύης να γίνει βίωμα, τρόπος ζωής, μια αυτονόητη και φυσιολογική διαδικασία για τους νεότερους και όχι μόνο, αφού κάθε νέος αιμοδότης είναι πρεσβευτής ζωής.

Ευχαριστώ επίσης την Ευρυτάνισσακ.Βασιλική Κλίτσα που συμμετείχε στο κλιμάκιο των κινητών ιατρικών μονάδων και στην οποία μπορούν να απευθυνθούν όσοι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη αίματος και όσοι αιμοδότες επιθυμούν να ενισχύσουν την τράπεζα αίματος.

Εμείς εδώ στα ορεινά έχουμε στον αξιακό μας πυρήνα την προστασία της ανθρώπινης ζωής ως υπέρτατο αγαθό και για αυτό μπορούμε και θέλουμε να είμαστε «δότες» αγάπης που συνεχίζουν να κάνουν «μετάγγιση» ελπίδας και ζωής σε όσους το χρειάζονται.

Πηγή: Agrinionews.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...